måndag 11 december, 2023
Uncategorized

Summering av säsongen 2020

Då är det dags att återigen få summera ett år med Norrköpings Segelsällskap och även om detta år inte blev som vi hade planerat så har vi haft en härlig sommarsäsong i Arkösund. Vi har som vanligt genomfört ett antal lördagsseglingar med ökat intresse framförallt på jollesidan med många yngre deltagare. Som tidigare år så är C55-båtarna av stort intresse för uthyrning och i tävlingssammanhang.  Tack vare vårt samarbete med Bråvikens Segelsällskap så har vi tillgång till flera C-55or under sommarsäsongen i Arkösund samtidigt som BSS lånar våra båtar på för-och eftersäsong. Här vill jag rikta ett stort tack till Mikkel Gade som fixar och donar med ett detta skall bli genomförbart.

Under sommaren så har vi haft vårt värdpar Lena Brönnert och Anders Lundin boende i huset. Lena och Ludde har förutom huset även tagit ansvar för både caféverksamhet och gästhamnen. Tack till er båda för en fantastisk sommar och välkommen tillbaka 2021 med fortsatt engagemang.

Under säsongen 2020 har vi även genomfört en hel del andra bra saker som Ungdomsläger, Vuxenseglarskola, Medlemspubar, Flagghissning-och Flagghalningsceremoni, Arköregattan, mm.                                                                                                                            

Eftersom vi fick ställa in de två planerade Laserkappseglingarna i år så planerar vi nu för att genomföra dem i nästa år på följande datum.

  • Laser GP, 29-30 maj, med ca.70-80 seglare
  • Master Laser SM, 7-8 aug med ca.100-120 seglare

Vi är en glad och entusiastisk samling personer som är aktiva i styrelse och i kommittéer men vi behöver få hjälp från fler aktiva medlemmar för att hålla igång NSS verksamhet med hus, bryggor och båtar. Under våren kommer vi att bjuda in till ett par dagar för att fixa med båtar och fastighet och då hoppas vi på ett större intresse från er.

Vi kommer även att behöva hjälp för att genomföra de planerade Laserkappseglingarna och ber er redan nu att boka in dessa datum. Det behövs hjälp både på land och på sjön. Anmäl gärna ditt intresse till nss@nss.nu

Vi vet att det kommer att finnas behov boenden vid båda tävlingstillfällena. Har ni boenden att erbjuda så går det bra att annonsera på NSS anslagstavla på vår hemsida https://nss.nu/onskas-hjalp-med-boende-for-seglare/

Det var allt för denna gång. Vi från styrelsen önskar er alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

Anders Linder
Ordförande